X
    Categories: NEWS

2022 Porsche Macan T

T harfi ne anlama geliyor?

Porsche Macan T , Porsche’de daha önce 911 ve 718 modellerinde tanıdığımız ,”T” yani ”Touring” ismini Macan modeline de ekleyerek yeni bir soluk getirdi.

Porsche’nin deyimiyle T harfi, 1960’lardan beri Porsche’de benzersiz bir dinamik sürüş biçimini temsil ediyor. 

‘Touring’ anlamına gelir ve hassas ayarlı, özel donanımlı ve verimli motorları sayesinde özellikle otantik bir sürüş deneyimi sunan modelleri tanımlıyor. 

1968’deki Porsche 911 T ruhuna sadık kalan yeni Macan T, inanılmaz derecede dinamik bir yapı oluşturmuş.

Macan T , Macan ve Macan S arasında yer alacak.

Hafif, iki litrelik bir turbo motor, atletik bir tasarım ve sportif bir sürüş için ideal olan bir dizi standart donanıma sahiptir. 

Porsche , Macan T’yi Macan ve Macan S arasında konumlandırıyor.

Macan T ‘de hangi motor kullanılıyor?

Porsche ,Macan T’nin iki litrelik, dört silindirli turbo motoru, düşük ağırlık ve kompakt tasarımın bileşimi sonucunda, ideal bir ağırlık ve performans dengesi oluşturmuş.

Macan T’deki güç aktarma sistemi ön aksta 58,8 kg daha hafifletilmiş. Bu, araca mükemmel bir kalkış performansı ve optimum viraj alma kabiliyeti sağlamış.

265 ps Güç ve 400 Nm tork

Macan T ‘nin iki litrelik, dört silindirli turbo motoru 195 kW (265 PS) güç çıkışına ve 400 Nm torka sahip.

Kompakt SUV modellerinde olduğu gibi , yedi ileri çift kavramalı şanzıman (PDK) ve Porsche Traction Management (PTM) dört tekerlekten çekiş sistemi eşlik ediyor. 

Geniş bir tork dağılımı, tüm sürüş koşullarında duyarlı hızlanma sağlanmış.

Süspansiyon Sistemi

Macan T, standart olarak Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) ve 15 mm alçaltılmış gövde ile çelik süspansiyona sahip tek Porsche modelidir. 

Ön akstaki viraj denge çubukları daha sağlamdır ve aracın şasi ayarı, araç ve güç aktarma organları için mükemmel süspansiyonu oluşturmak üzere optimize edilmiştir.

Bu iyileştirmeler neticesinde, Macan T , daha duyarlı direksiyon davranışına ve daha çevik yol tutuşa sahip olmuş.

Porsche Traction Management (PTM) de Macan T’nin sürüş taleplerine göre uyarlanmış ve arka tekerlek eğimi ile özel olarak tasarlanmış.

PASM ile adaptif havalı süspansiyonun eklenmesi ve gövdenin 10 mm daha alçaltılması da bir seçenek – dört silindirli motorlara sahip Macan modelleri için yeni bir özellik. 

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) da eklenebilir: sistem, T modelinin dinamik özelliklerine uyarlanmış ve sürüş dinamiklerini daha da keskinleştiriyor.

Macan T’nin ön, yan ve arka kısımlarındaki Metalik Akik Grisi ile boyanmış tasarım öğeleri, aracı serideki diğer modellerden farklılaştırıyor.

 Özel kontrast rengi boyalı ön kaplamada, dış aynalarda, yan kanatlarda, tavan spoylerinde ve arkadaki logolarda görülebilir. 

Spor egzoz boruları ve Siyah (parlak) yan cam çıtaları standart olarak sunuluyor ve yan kanatlarda Siyah ‘Macan T’ logosu mevcut. Yalnızca koyu titanyumdan yapılmış yirmi inç Macan S jantlar standart olarak geliyor. 

Araçta , dış cephe için 13 düz, metalik ve özel renk arasından seçim yapılabiliyor.

Macan T’nin iç tasarımı da kendine özgü bir ambiyansa sahip. 

Standart olarak , sekiz yönlü elektrikle ayarlanabilen ısıtmalı spor koltuklar, Siyah deri paketine dayalı özel döşemeye sahip.

 Ön koltukların ortaları ve dış arka koltuklar Sport-Tex Stripe desenine sahip ve ön koltuk başlıklarının her birinde kabartmalı bir Porsche arması bulunur. 

Dış kısımdan kontrast oluşturan renk, koltuklarda, koltuk başlıklarında ve direksiyon simidinde dekoratif gümüş dikişler şeklinde aracın içinde de devam ediyor.

Standart donanım ayrıca çok fonksiyonlu GT ısıtmalı spor direksiyon simidi ve gösterge panelinin üst kısmında Sport Chrono kronometreyi içeriyor. 

Kapı giriş korkulukları standart olarak siyah alüminyumdur ve bir Macan T logosuna sahip. 

Opsiyonel özellikler arasında karbon kaplamalı ve iyonlaştırıcılı Race-Tex çok işlevli GT spor direksiyon da sipariş edilebiliyor.

Porsche Macan T – Teknik Özellikleri

 Direksiyon simidindeki mod düğmesi ve Sport Response düğmesi dahil standart Sport Chrono Paketi ile donatıldığında, Macan T 0’dan 100 km/s hıza 6,2 saniyede ulaşıyor.

Maksimum hız da 232 km/s olarak belirtilmiş.

2022 Ford GT Alan Mann Heritage Edition

2022 Yeni Citroen C5 Aircross makyajlandı.

3 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!

admin:
Related Post